Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pikantní korejský rajčatový salát

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Pikantní korejský rajčatový salát - postup přípravy

Jestli si chcete pochutnávat na domácích rajčatech i v zimě a milujete saláty, vyzkoušejte zavařený rajčatový salát inspirovaný korejskou kuchyní. Je skvělý jako příloha k pečenému nebo grilovanému masu.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Sklenice o velikosti 0,7 l včetně víček a veškerého nádobí, které budete při zavařování používat, ponořte do hrnce s vodou s mycím přípravkem na nádobí. Přidejte balení jedlé sody a nechejte vše projít varem po dobu alespoň 10 minut. Sklenice a ostatní nádobí vyskládejte na plech a nechte vyschnout.

2. KROK

Očistěte cibuli a nakrájejte ji na kostičky. V pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli a pozvolna ji smažte do zlatohněda. Mezitím z rajčat odstraňte bubáka a rozkrojte je napůl. Červenou papriku nakrájejte na menší kousky a pálivou papriku včetně semínek nakrájejte na drobné kousky.

3. KROK

Mrkev si nakrájejte nebo nastrouhejte na velmi tenké nudličky a petrželku a koriandr (lze jej vynechat a nahradit petrželkou) nasekejte na větší kousky. Do větší mísy dejte nakrájená rajčata, obě papriky, mrkev, prolisovaný česnek, petrželku, osmaženou cibuli, koření khmeli suneli, ocet, sůl a cukr. Vše velmi důkladně promíchejte.

4. KROK

Salát nechte odpočinout 30 minut a poté opět důkladně promíchejte. Zavařovací sklenici naplňte nejdříve rajčaty, poté směsí zeleniny, opět rajčaty a zakončete zeleninou. Zbylou tekutinu rozlijte do všech sklenic.

5. KROK

Sklenice přiklopte víčkem a vložte do hrnce se studenou vodou, která by měla sahat maximálně po užší hrdlo zavařovací nádoby. Od chvíle, kdy začne voda v hrnci vřít, sterilujte 15 minut. Zavařené sklenice vyndejte, pořádně utáhněte víčko a otočte dnem vzhůru. Poté je přikryjte dekou nebo ručníkem a nechte úplně vychladnout.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů