Piškotové mini koláčky s jablky - postup přípravy
Chystá se k vám vzácná návštěva, kterou byste rádi potěšili lahodným moučníkem? Potom vsaďte na velice jemné a na jazyku se rozplývající mini piškotové koláčky s jablky, meruňkovým džemem a kokosem. Všichni se budou oblizovat!
Těsto
Ostatní
Začněte nejprve přípravou těsta. V míse si vyšlehejte do pěny vejce spolu s krupicovým cukrem. Poté přidejte k rozpuštěné máslo, mléko, přírodní med, kypřící prášek, prosátou polohrubou mouku, vanilkový cukr či extrakt a vypracujte hladké polotekuté těsto.
To naneste lžící do cukrářského sáčku a pomocí něj vytvořte na plechu s pečícím papírem stejně velká kolečka.
Dokončování mini koláčků a jejich pečení
Na těsto následně poklaďte loupaná, očištěná a na plátky pokrájená jablka (na každý kus zhruba 3 až 4 plátky) a posypte dle libosti rozinkami. Dále dejte koláčky péct do předehřáté trouby na cca 15 minut při teplotě 180 °C.
Po upečení je vyjměte, potřete meruňkovou marmeládou, posypte kokosem a máte hotovo.
Servírování mini piškotových koláčků s jablky, meruňkovou marmeládou a kokosem
Zchladlé mini koláčky z piškotového těsta podávejte třeba s šálkem kávy anebo s čajem. Hodit se však bude k jemnému moučníku i teplé kakao, mléko i horká čokoláda. Porci lze doplnit i o kopeček čerstvé šlehačky a o vanilkovou zmrzlinu. Přejeme dobrou chuť.