Pizza se žampiony, šunkou a mozzarellou a plněnými okraji - postup přípravy
Pokud máte rádi pizzu, pak si ji určitě zamilujete ve verzi s okraji plněnými sýrem. Recept na tuto dobrotu nám poskytla paní Renata Adámková.
Na těsto
Na povrch
Do misky dejte 100 mililitrů teplé vody, cukr a rozdrobte droždí. Zamíchejte a počkejte, až se rozjede kvásek. Do zadělávací mísy dejte 50 mililitrů teplé vody, olivový olej a jogurt. Přidejte kvásek a promíchejte. Nakonec přidejte prosátou mouku a sůl a zpracujte těsto, dokud nebude hladké a nelepivé. Přikryjte ho a nechte hodinu kynout.
Připravte si pečicí formu o průměru 30 centimetrů, jejíž dno vyložte pečicím papírem. Pak vytvořte kulatý základ pizzy o průměru o něco větším, než je forma, a vložte ho do ní. Do okrajů dejte trochu sýra a přeložte přes něj těsto dovnitř formy. Těsto natřete olivovým olejem a pomažte rajčatovým protlakem nebo kečupem. Na něj vyskládejte nakrájenou šunku, žampiony a vše završte plátky mozzarelly.
Připravenou pizzu pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu cca 13 minut. Záleží na vlastnostech vaší trouby.