Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné kuřecí rolky s bramborovou kaší

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 63 minut

Plněné kuřecí rolky s bramborovou kaší - postup přípravy

Hledáte-li inspiraci k přípravě chutného a snadno připravitelného oběda, vyzkoušejte plněné kuřecí rolky. Recept, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, je rychlý a snadný.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na roládu

Bramborová kaše

Salát

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí prsa jemně naklepejte a z obou stran je opepřete a ochuťte grilovacím kořením. 

Poznámka: Maso naklepávejte přes sáček, díky kterému zmírníte riziko poškození struktury masa a odstřikování šťávy do okolí. 

2. KROK

Vejce smažte 3 minuty na lžíci másla, papriku omyjte a nakrájejte na proužky a plátky šunky rozkrojte na poloviny. 

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.

3. KROK

Každý plát masa pokryjte polovinou plátku šunky, plátkem slaniny, čtvrtinou usmažených vajec, proužkem papriky a petrželkou. Maso zarolujte a vložte do pekáče spojem dolů. Postup opakujte, dokud budete mít ingredience.

Poznámka: Před vkládáním masa do pekáče do něj položte dva kousky másla. 

4. KROK

Plněné kuřecí rolky podlijte trochou vody a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 60 minut. Zatímco se maso peče, připravte bramborovou kaši. 

5. KROK

Brambory oloupejte a vařte je 20 minut v osolené vodě, do změknutí. Poté do nich přidejte máslo, mléko a vyšlehejte z nich kaši. 

Tip: Chcete-li, aby se brambory uvařily rychleji, nakrájejte je na menší kousky.

6. KROK

Plněné kuřecí rolky servírujte rozkrojené s bramborovou kaší, kterou můžete ozdobit petrželkou a polít výpekem z masa. 

Tip: K hlavnímu jídlu můžete podávat osvěžující okurkový salát s cherry rajčaty a petrželkou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů