Pochoutkový salát s majonézou - postup přípravy
Jakékoliv slavnostní chlebíčky se neobejdou bez tradičního pochoutkového salátu se štědrou porcí majonézy. Salát podle receptu z Youtubového kanálu Vaření s Jančou je jemný a lahodný, tedy přesně takový, jako má být.
Ingredience
Šunkový salám nastrouhejte na hrubém struhadle a nasypte jej do větší misky. Salám je také možné nakrájet na drobné kostičky, v závislosti na požadované výsledné konzistenci salátu.
K nastrouhanému salátu přidejte kyselé okurky nastrouhané nahrubo. Přisypte konzervovaný hrášek a šalotku nakrájenou najemno.
K surovinám do mísy přidejte hořčici a majonézu. Přisypte zhruba polovinu uvedeného množství cukru, pepře a soli. Salát řádně promíchejte.
Promíchaný salát ochutnejte a dle potřeby dochuťte zbylou solí, pepřem a octem. Salát nechte vychladit.
Vychlazený salát znovu ochutnejte a v případě potřeby ještě dochuťte. Připravený pochoutkový salát skladujte v chladničce a zkonzumujte do dvou dnů.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou