Poctivá kapustová polévka s anglickou slaninou - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na poctivou hustou polévku, vyzkoušejte recept na tuto kapustovou, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Podávejte ji s křupavým čerstvým rohlíkem nebo krajícem chleba.
Ingredience
Cibuli očistěte a nakrájejte ji drobné kousky. Poté nakrájejte anglickou slaninu na menší kostičky. Kapustu omyjte a překrojte ji na větší kousky.
Nakrájenou cibuli osmažte na rozpáleném oleji. Jakmile zesklovatí, přidejte k ní kostičky anglické slaniny a směs dále restujte.
Do hrnce přidejte hladkou mouku, mletou sladkou papriku, celý kmín a směs restujte přibližně půl minuty. Poté ji zalijte vodou a vhoďte do ní kostku bujónu.
Do polévky přidejte kapustu a na kostičky nakrájené brambory. Vařte ji přibližně 30 minut a poté do ní vmíchejte prolisovaný česnek.
Polévku dochuťte solí, mletým černým pepřem a ihned ji podávejte. Servírovat ji můžete s čerstvým chlebem nebo rohlíkem.
Tip: Do polévky můžete přidat také pikantní klobásu nebo sušené houby. Taktéž ji můžete zjemnit zakysanou nebo klasickou smetanou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem