Polomáčené pudinkové banánky - postup přípravy
Polomáčené pudinkové banánky se často objevují na sváteční tabuli jakožto vánoční cukroví. Ve skutečnosti jsou svým použitím ale veskrze univerzální. Rychlost a snadnost přípravy je naopak přímo předurčují k použití jako všednodenní dobrotu vhodnou třeba k televiznímu mlsání či jako pohoštění při posezení s přáteli. O svůj osvědčený recept se podělila paní Tereza Koubková.
Ingredience
Heru utřete s 200 g moučkového cukru do pěny. Přidejte dva žloutky a jedno celé vejce a promíchejte. Postupně prosévejte do směsi hladkou mouku a pudinkový prášek a každou dávku důkladně zapracujte. Vytvořte hladké těsto.
Na mlýnek na maso nasaďte nástavec na cukroví a semelte v něm těsto a nožem oddělujte kousky dlouhé okolo 5 centimetrů (popřípadě vytvářejte další různé tvary), které vyskládejte vedle sebe na plech pokrytý pečicím papírem. Cukroví vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C (nebo 160 °C s ventilátorem) a pečte je asi 8 až 10 minut. Po upečení musejí banánky zůstat světlé a křehké.
Hotové banánky nechte vychladnout, slepujte je domácím džemem a jeden konec namáčejte do rozpuštěné čokolády. Poté je nechte ztuhnout a podávejte, případně uskladněte ve vzduchotěsných nádobách.