Pomazánka z avokáda s česnekem a citronovou šťávou - postup přípravy
Připravte si osvěžující pomazánku z avokáda, která se vyznačuje jemnou chutí, která doslova pohladí vaše chuťové pohárky. Můžete ji podávat ke snídani, svačině, k večeři, ale také ji namazat na jednohubky.
Ingredience
Varianta č. 1
Varianta č. 2
Avokádo rozřízněte na půl a vyjměte z něj pecku a vydlabejte obsah ze slupky, který rozmačkejte v míse pomocí vidličky.
Poznámka: Aby byla pomazánka chutná, je nutné, aby bylo avokádo opravdu zralé.
Do směsi vmíchejte sůl, prolisovaný česnek a ochuťte ji několika kapkami z plátku citronu.
Poznámka: Kolik citronové šťávy použijete, závisí na vašich chuťových preferencích.
Hotovou pomazánku podávejte na křupavém pečivu dle vlastní libosti.
Tip: Chcete-li, můžete do pomazánky z avokáda přidat jedno vejce a ⅓ lžičky papriky. Další variantou je, že pomazánku smícháte s vejcem a polovinou konzervy tuňáka.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tanya Shpilko