Pomazánka z kozího sýra s ořechy - postup přípravy
Pokud vás čeká slavnostní událost a hledáte něco speciálního, vyzkoušejte tuto pomazánku z kozího sýra s ořechy. Servírovat ji můžete s čerstvou bagetou nebo různými krekry.
Ingredience
Kešu a vlašské ořechy nasypte do mísy, zalijte je vodou a nechte je alespoň 1 hodinu namočit. Poté přebytečnou vodu sceďte.
Směs ořechů přendejte do mixéru, přidejte k nim česnek, hořčici, citrónovou šťávu, datlový nebo klasický med, crème fraîche a kozí sýr.
Pomazánku několik sekund mixujte. Poté ji přendejte do mísy, přidejte do ní nasekanou pažitku a dochuťte ji solí a pepřem.
Pomazánku velmi dobře promíchejte a poté ji můžete servírovat. Podávat ji můžete s čerstvým pečivem nebo s krekry.
Tip: Krajíce chleba lehce zakápněte olivovým olejem, položte je na pečicí papír a nechte je krátce opéct v troubě. Poté je servírujte společně s pomazánkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.