Pralinky z bílé čokolády s ořechovou náplní - postup přípravy
Pokud rádi mlsáte pralinky, nemusíte kupovat drahé bonboniéry. Můžete si je snadno vyrobit doma a ozdobit jimi i vánoční stůl.
Ingredience
V mixéru rozmixujte vlašské ořechy nebo použijte již kupované mleté. Pak rozlámejte křehké sušenky na menší kusy a rovněž je rozmixujte. Dejte je s ořechy do mísy, přidejte karamelovou pomazánku (například Dulce de leche), změklé máslo, vanilkový cukr a trošku soli. Vše zpracujte do hutné lepkavé hmoty.
Rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě bílou čokoládu s trochou oleje. Vezměte silikonovou formu na led, tvar záleží na vás, můžete jich použít více. Naplňte formičky přibližně polovinou množství čokolády, druhou polovinu si odložte. S formičkou několikrát bouchněte o stůl, aby se čokoláda zarovnala a zmizely vzduchové bubliny. Pak ji dejte do lednice ztuhnout.
Poté do formiček dejte ořechovou hmotu. Můžete ji dát do zbytku formičky a upěchovat a pak zatřít zbytkem bílé čokolády. Případně dejte hmoty méně a ve formičce ji čokoládou zalijte. Poté ji dejte na 5 minut do mrazáku ztuhnout a pak pralinky vyjměte z formy. Na závěr je ještě můžete pomocí cukrářského sáčku dozdobit ornamentem z hořké čokolády.