Pravé maďarské lečo s klobásou - postup přípravy
Pokud máte chuť na pokrm plný zeleniny, připravte si pravé maďarské lečo s klobásou podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Od toho českého se liší především tím, že se do něj nepřidávají vejce.
Ingredience
Rajčata a papriky omyjte. Cibuli oloupejte, z rajčat vyřízněte bubáky a papriky zbavte semeníků. Poté všechnu zeleninu nakrájejte na drobné kousky. Následně nakrájejte klobásu na kolečka.
Do pánve nalijte olej a nechte ho dostatečně rozehřát. Cibuli přendejte na pánev a orestujte ji. Poté ji zasypte mletou paprikou a směs restujte jen 20 vteřin, aby paprika nezhořkla.
Do pánve přidejte nakrájená rajčata, papriky a klobásy. Směs osolte, opepřete a promíchejte. Pánev přiklopte poklicí a zeleninu duste doměkka. Podlévat ji nemusíte, protože pustí šťávu.
Jakmile je zelenina měkká, ochuťte maďarské lečo mletým chilli. Poté ho už jen krátce provařte a můžete ho servírovat.
Maďarské lečo servírujte ozdobené čerstvou petrželkou, krajícem čerstvého chleba nebo vařenými bramborami.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem