Přírodní kuřecí řízky na víně s hranolky a sázeným vejcem - postup přípravy
Tato kuřecí prsíčka rozhodně nebudou vysušená ani bez chuti. Vyzkoušejte lahodné přírodní řízky ve vlastní šťávě, které jsou ideální k bramborovým hranolkům, doplněné o volské oko podle báječného receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty.
Ingredience
Oloupejte cibuli a nasekejte ji nadrobno. Kuřecí prsíčka očistěte (odřezky si schovejte na vývar) a podélně je nakrojte tak, aby kouskem zůstaly poloviny spojené a vy jste získali velký a nepříliš silný plátek masa.
Připravená kuřecí prsa rozklepejte paličkou, osolte je a opepřete a přes sítko je posypejte hladkou moukou. Mouku i koření prsty rozprostřete po celé ploše kuřecího masa. V pánvi se silným dnem rozehřejte olej a nechte na něm maso opékat 3 až 4 minuty z každé strany.
Opečené maso vyjměte z pánve, přidejte lžíci rostlinného oleje a osmažte v něm nasekanou cibuli. Přilijte trochu vody a ze dna pánve jemně seškrabejte přípečky z kuřecích prsíček (nezapomeňte, že pokud máte teflonovou pánev, nikdy v ní nepracujte kovovými nástroji!). Za častého míchání vyvařte všechnu vodu a cibuli restujte, dokud nezezlátne.
Cibulku v pánvi zalijte bílým vínem, dobře promíchejte a nechte 5 minut vařit, dokud se většina tekutiny neodpaří. Obsah pánve pak zalijte vývarem, vraťte do něj zpátky opečené kuřecí plátky, přiklopte pokličkou a nechte na mírném ohni 35 minut dusit.
Zatímco se řízky vaří, osmažte si hranolky a připravte volské oko. Uvařené maso servírujte na talíře, doplňte je kopečkem hranolků, jedním vajíčkem, trochou červené cibulky či jiné zeleniny a přelijte je přes sítko omáčkou z pánve. Hranolky ozdobte jemně nasekanou petrželkou a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.