Rajčata „na sněhu“ s česnekem - postup přípravy
Zásobu malých rajčat můžete naložit do čistých sklenic s česnekem a octem a připravit je tzv. „na sněhu“. Protože se používá horký nálev, nemusí se ani zavařovat, a přesto vydrží.
Ingredience
Na množství rajčat v receptu jsou potřeba 2 sklenice o objemu 1,5 litru. Předem je vysterilizujte ve vroucí vodě i s víčky, aby byly opravdu čisté. Do každé pak dejte důkladně omytá malá rajčata. Až po okraj je zalijte vařící vodou, přikryjte víčkem a nechte 10 minut stát.
Vodu slijte zpět do hrnce, mělo by jí být kolem 1,5 litru. Přidejte sůl a cukr a znovu svařte. Do každé sklenice dejte 5 kuliček pepře, půl lžičky hořčičných semínek, 4 lžičky strouhaného či prolisovaného česneku a 6 lžiček octa.
Zalijte obsah sklenic opět vroucím nálevem, zavíčkujte je a nechte obrácené dnem vzhůru vychladnout přikryté dekou. Poté je skladujte na temném místě do 25 °C.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Schneller Koch