Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Recepty na krémy do dortů

Recepty na krémy do dortů - postup přípravy

Žádný dort by neměl být suchý. Onu vláčnost mu dokáže zajistit nejenom správné těsto, ale hlavně jeho náplň. Podívejte se s námi na ty nejlepší recepty na krémy do dortů, které mají hned několik výhod. Jsou univerzální, jsou velmi chutné a zaujmou i tím, že je zvládne každý.

Ingredience pro:
1 porce

Máslový krém

Čokoládový krém

Bílkový krém

Žloutkový krém

Krém z kondenzovaného mléka

Mascarpone krém

Máslový krém s pudinkem

Tvarohový krém

Šlehačkový krém

Kuchařka
Kuchařka:

Máslový krém

Recepty na krémy do dortů musíme začít jednoduchou klasikou, kterou je máslový krém. Ten lze vytvořit velmi jednoduše. Základem je máslo pokojové teploty, ke kterému se přidá cukr moučka. Vše se vyšlehává ručně nebo pomocí mixéru do požadované konzistence.




Čokoládový krém

Základem receptu na čokoládový krém je krém máslový. Ten vznikne tak, že začněte promíchávat povolené máslo s cukrem. Potom k němu přidáte ostatní ingredience. A to kakao, které mu dodá barvu a chuť a dále mléko, které ho zjemní. Vyšlehejte do podoby, kdy krém bude nadýchaný, vláčný a bude také držet svou konzistenci.

Bílkový krém

Bílkový krém také patří mezi recepty na krémy do dortů, které jsou spíše jednodušší. Základem je mísa, kterou vložíte do vodní lázně, dáte do ní bílky, cukr a začnete vše ručně šlehat. Tím, jak se vám hmota zahřívá a propojuje, vzniká krém požadované konzistence a také chuti. Intenzivně šlehejte po dobu asi 2 minut a krém z bílků by měl být hotový.

Žloutkový krém

Na žloutkový krém už budeme potřebovat více ingrediencí. To ale neznamená, že by byl jakkoliv výrazně složitý. Základem je opět vodní, alternativně lázeň z páry. Do té dáti mísu v ní začnete vyšlehávat vaječné žloutky a také cukry. Když vznikne hutná konzistence, dáte stranou a necháte chvíli vychladit. Potom přidáte ostatní ingredience a váš krém na dorty je hotový. Po vychlazení v lednici ho můžete použít.

Krém z kondenzovaného mléka

Krém z kondenzovaného mléka vznikne jenom ze dvou ingrediencí. Vezměte dostatečně velkou mísu, vložte do ní povolené máslo, dále nalijte kondenzované mléko a použijte mixér. Mixujte tak dlouho, až vznikne krém požadované konzistence, který zaujme i svou chutí.


Mascarpone krém

Velmi populární varianta do italského dezertu, kterou také řadíme mezi naše recepty na krémy do dortů. Základem jsou pouze dvě ingredience, které se dají do mísy, vezme se mixér a začne se šlehat. A to do doby, než vznikne požadovaný krém, který se dále používá ve známém nepečeném dortu, kterým je Tiramisu.

Máslový krém s pudinkem

Máslový krém s pudinkem začínáte stejně, jako je tomu u klasického pudinku. Základem bude mléko, které začnete ohřívat a rozpustíte v něm cukr. Potom přidáte sáčkový pudink a mícháte a vaříte, dokud nezhoustne. Poté ho dáte stranou, necháte chvíli chladnout a na závěr do něho vmícháte nakrájené povolené máslo, které ho zjemní a zpevní. A je hotovo.

Tvarohový krém

Tvarohový krém je podobný, jako ten pudinkový. Vlastně potřebujete stejné ingredience a zachováte také stejný postup. Pudink klasicky uvaříte, necháte ho krátce ochladit a potom přijde chvíle, kdy do něho vmícháte tvaroh. Následně vznikne konzistence připravené k použití.

Šlehačkový krém

Šlehačkový krém je také druh krému. A to velmi jednoduchého. Základem bude kvalitní smetana ke šlehání, kterou smícháte s cukrem a pomocí mixéru na vysoké otáčky ji budete vyšlehávat do požadované konzistence. Pokud má krém vydržet delší dobu, dá se použít také takzvaný ztužovač šlehačky. Pokud má být šlehačka jiné chuti, tak se dá použít třeba trocha kakaa, stejně jako trocha vanilky, nebo i trocha kávy. Možnostem se v tomto směru meze rozhodně nekladou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů