Řízek trochu jinak s hořčicí a česnekem - postup přípravy
Klasické řízky budou chutnat opravdu výborně, pokud je připravíte trochu jinak a na plátek masa dáte hořčici a česnek. Recept nám poskytla paní Hana Petrášová.
Ingredience
Plátky vepřových kotlet naklepejte a z jedné strany je osolte a opepřete. Tuto stranu pak potřete zhruba lžičkou plnotučné hořčice.
Utřete česnek se solí a druhou stranu plátků potřete touto směsí. Použijte zhruba 1 stroužek na 1 plátek masa, ale záleží na vaší chuti.
Rozšlehejte vejce s trochou soli a pepře a na talíře si připravte hladkou mouku a strouhanku. Plátky obalte v mouce, namočte do vajíčka a poté obalte ve strouhance.
Rozpalte na pánvi olej (velmi dobré je i sádlo) a usmažte řízky z obou stran do zlatova. Jako příloha jsou vhodné brambory nebo bramborová kaše.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.