Řízky v pivním těstíčku s bramborovou kaší - postup přípravy
Nemáte-li mnoho času na vaření, připravte si řízky v pivním těstíčku podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Jsou šťavnaté, křehké a mají originální chuť.
Maso
Příloha
Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a vařte je v osolené vodě 20 minut, do měkka. Maso nakrájejte na 4 plátky, kterého jemně naklepejte a ochuťte solí a pepřem z obou stran.
Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zabrání odstřikování šťávy do okolí a zmírní riziko narušení struktury masa.
V misce smíchejte vejce s moukou a pivem a ve vzniklém těstíčku obalte všechny plátky masa, které smažte přibližně 5 minut, z každé strany.
Během smažení sceďte brambory a rozšťouchejte je. Poté je, společně s máslem a teplým mlékem, vyšlehejte na kaši.
Tip: Teplé mléko zajistí, že bramborová kaše zůstane dlouho teplá.
Řízky v pivním těstíčku servírujte společně s bramborovou kaší. Každou porci můžete ozdobit nakládanou okurkou, paprikou a petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou