Rolky s mletým masem z pánve - postup přípravy
Pokud máte chuť obohatit svůj kuchařský repertoár, můžete si připravit neotřelé rolky s mletým masem. Ani nebudete potřebovat troubu, stačí vám na to obyčejná pánev.
Na těsto
Na masovou směs
Dále
Do mísy dejte mouku, prášek do pečení, sůl, mléko, olej, smetanu a zamíchejte. Vypracujte hladké, hutné těsto. Pak mísu na 15 minut zakryjte fólií a nechte odležet. Poté těsto vyklopte na pomoučněný vál a vyválejte zhruba čtvercovou placku.
Do mísy dejte mleté maso. Přidejte nastrouhaný tvrdý sýr, najemno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř, nasekanou petrželku a majoránku. Důkladně promíchejte.
Masovou směr rozložte na placku, kterou poté poté srolujte. Zarovnejte okraje a nakrájejte z rolády asi 3 centimetry silné rolky. Na pánev dejte trochu oleje a rolky z obou stran osmažte dozlatova. Pak přilijte 50 mililitrů vody, zakryjte pánev pokličkou a vařte rolky na mírném plameni cca 20 minut. Poté servírujte.