Rolované buchty s krémovou tvarohovou náplní - postup přípravy
Tvarohové buchty lze upéci i jinak než klasické české. Těsto můžete rozválet a nakrájet a prořezat. Když ho naplníte a srolujete, získáte pečivo velmi zajímavého tvaru.
Na těsto
Na náplň
Na potření
Do zadělávací mísy dejte vlažné mléko, cukr a sušené droždí a vše promíchejte. Přidejte změklé máslo, sůl a vejce a vše znovu důkladně promíchejte. Pak do mísy postupně přidávejte prosátou mouku a míchejte. Poté hotové těsto vyklopte na pomoučněný vál a zpracujte rukou, dokud nebude hladké a nelepivé. Lze použít i robot. Dejte těsto zpět do mísy, zakryjte fólií a nechte hodinu kynout.
Do jiné mísy si dejte tvaroh. Přidejte cukr a bílek z jednoho vejce, žloutek si schovejte na později. Poté dodejte zakysanou smetanu a vše dokonale promíchejte.
Těsto vyklopte na pomoučněný vál a rozdělte na dvě části. Z každé vyválejte zhruba čtvercovou placku. Kolečkem na pizzu ji rozřízněte na půl a pak každou půlku na 5 pruhů. Do každého pruhu vyřezejte vzor ve tvaru stromečku, ale ne až ke krajům (viz video). Spodní okraj pruhu nechte volný, sem naopak dejte lžíci tvarohu. Pak od tohoto spodního okraje srolujte k vrchnímu.
Dejte buchty na plech vystlaný pečicím papírem. Přikryjte je fólií a nechte 10 minut kynout. Pak si rozšlehejte žloutek s trochou mléka, pomažte buchty touto směsí a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu cca 25 minut. Poté je dejte vychladnout na mřížku a podávejte.