Rychlé lečo s klobásou, cibulí a vejci - postup přípravy
Lečo s klobásou, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, kombinuje šťavnatou zeleninu s pikantní klobásou. Pochutnejte si na sytém pokrmu s oblíbeným pečivem.
Ingredience
Rajčata, papriky, a klobásu nakrájejte na malé kousky. V hrnci rozehřejte olej a smažte na něm 2–3 minuty nadrobno nakrájenou cibuli, ke které přidejte klobásu. Ingredience promíchejte a pokračujte ve smažení další 2 minuty.
Poznámka: Z papriky před krájením odstraňte semeníky.
Do směsi vmíchejte rajčata s paprikou a ingredience ochuťte solí a pepřem.
Poznámka: Před použitím rajčata spařte a odstraňte z nich slupku se stopkou. Spaření proveďte tak, že omytá rajčata naříznete do kříže, vložíte je na 2 minuty do vroucí vody a poté je rychle schladíte.
Zeleninu duste 15–20 minut, do změknutí. Do směsi vmíchejte rozšlehaná vejce, pokračujte ve vaření další 2 minuty a směs odstavte z tepla.
Tip: Lečo s klobásou servírujte se žitným chlebem nebo jiným oblíbeným pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou