Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé lečo s klobásou, cibulí a vejci

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 29 minut

Rychlé lečo s klobásou, cibulí a vejci - postup přípravy

Lečo s klobásou, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, kombinuje šťavnatou zeleninu s pikantní klobásou. Pochutnejte si na sytém pokrmu s oblíbeným pečivem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata, papriky, a klobásu nakrájejte na malé kousky. V hrnci rozehřejte olej a smažte na něm 2–3 minuty nadrobno nakrájenou cibuli, ke které přidejte klobásu. Ingredience promíchejte a pokračujte ve smažení další 2 minuty. 

Poznámka: Z papriky před krájením odstraňte semeníky.

2. KROK

Do směsi vmíchejte rajčata s paprikou a ingredience ochuťte solí a pepřem. 

Poznámka: Před použitím rajčata spařte a odstraňte z nich slupku se stopkou. Spaření proveďte tak, že omytá rajčata naříznete do kříže, vložíte je na 2 minuty do vroucí vody a poté je rychle schladíte.

3. KROK

Zeleninu duste 15–20 minut, do změknutí. Do směsi vmíchejte rozšlehaná vejce, pokračujte ve vaření další 2 minuty a směs odstavte z tepla. 

Tip: Lečo s klobásou servírujte se žitným chlebem nebo jiným oblíbeným pečivem.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů