Rychlé pudinkové řezy bez pečení - postup přípravy
Pokud nechcete trávit hodiny pečením, ale chcete si pochutnat na lahodném dezertu, zkuste rychlé pudinkové řezy. Obsahují voňavou vanilku a jemnou čokoládu.
Základ
Na posypání
Světlý krém
Tmavý krém
Zdobení
Cukrářskými piškoty vyložte dno formy na pečení a pokračujte s přípravou krému.
Poznámka: Formu předem pokryjte potravinovou fólií.
V rendlíku smíchejte horké mléko s vanilkovým pudinkem v prášku a cukrem. Směs vařte 3–4 minuty, do zhoustnutí a poté do ní vmíchejte máslo.
Krém přelijte do mísy, zakryjte ho potravinovou fólií a vložte ho na 15 minut do lednice.
Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat.
Trochu vychlazeného krému naneste na cukrářské piškoty a pokračujte s přípravou tmavého krému. V rendlíku smíchejte mléko s vanilkovým pudinkem v prášku a cukrem.
Po 3–4 minutách vaření, jakmile směs zhoustne, do ní vmíchejte čokoládu, kterou nechte rozpustit. Asi za minutu do směsi vmíchejte máslo a krém dejte chladit stejně, jako světlý krém.
Část vychlazeného tmavého krému naneste na světlý krém a vrstvení opakujte, dokud budete mít ingredience. Dezert pokryjte cukrářskými piškoty, zakryjte ho a vložte na 1 hodinu do lednice.
Na závěr rychlé pudinkové řezy posypte kakaem a servírujte je nakrájené na kousky.
Tip: Každou porci můžete ozdobit několika lístky máty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cookrate – Cakes
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.