Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý broskvový koláč se smetanou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Rychlý broskvový koláč se smetanou - postup přípravy

Rychlý broskvový koláč se zakysanou smetanou je skvělým tipem na letní dezert plný svěžesti, který se hodí i ke snídani. Ohromí vás jemné těsto a osvěžující chuť ovoce.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce šlehejte s cukrem 3–4 minuty. Jakmile vznikne světlá pěna, vešlehejte do ní olej a poté zakysanou smetanu. 

Poznámka: Nejlepší konzistence dosáhnete, když smetana nebude úplně vychlazená.

2. KROK

Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva, solí a těsto vlijte do koláčové formy, vyložené pečicím papírem. 

Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

3. KROK

Těsto pokryjte nakrájenými broskvemi a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20–25 minut. 

Tip: Zda je těsto upečené, otestujte pomocí špejle. Pokud ji vytáhnete čistou, máte hotovo.

4. KROK

Rychlý broskvový koláč nechte vychladnout a poté ho servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky. 

Poznámka: Díky nižší teplotě bude dezert lépe stravitelný.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepty na čaj

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů