Rychlý broskvový koláč se smetanou - postup přípravy
Rychlý broskvový koláč se zakysanou smetanou je skvělým tipem na letní dezert plný svěžesti, který se hodí i ke snídani. Ohromí vás jemné těsto a osvěžující chuť ovoce.
Základ
Na posypání
Vejce šlehejte s cukrem 3–4 minuty. Jakmile vznikne světlá pěna, vešlehejte do ní olej a poté zakysanou smetanu.
Poznámka: Nejlepší konzistence dosáhnete, když smetana nebude úplně vychlazená.
Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva, solí a těsto vlijte do koláčové formy, vyložené pečicím papírem.
Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Těsto pokryjte nakrájenými broskvemi a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20–25 minut.
Tip: Zda je těsto upečené, otestujte pomocí špejle. Pokud ji vytáhnete čistou, máte hotovo.
Rychlý broskvový koláč nechte vychladnout a poté ho servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky.
Poznámka: Díky nižší teplotě bude dezert lépe stravitelný.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty na čaj

