Rychlý chlebový koláč se sýrem - postup přípravy
Nabídněte svým hostům originální chlebový koláč s pořádnou náloží sýra, který si můžete také dopřát jako lehkou svačinku nebo večeři. Doplňte ho svěžím salátem z rukoly a polníčku nebo oblíbenou zeleninou.
Ingredience
Troubu předehřejte na 190 °C. Poté do hluboké mísy nalijte mléko, přidejte do něj rozklepnutá vejce a rozpuštěné máslo.
Směs pečlivě promíchejte, dochuťte ji solí a případně jiným oblíbeným koření podle chuti. Poté ji ještě lehce vyšlehejte metličkou.
Vaječnou směs nalijte do pekáčku a na ni rovnoměrně položte nakrájené plátky chleba široké přibližně 1,5 cm. Nechte je pár vteřin nasáknout tekutinu a poté je otočte.
Chléb posypte nastrouhaným tvrdým sýrem a poté vložte pekáč do trouby. Koláč pečte po dobu 25 minut, dokud povrch nezíská zlatavou barvu.
Hotový chlebový koláč vyjměte z trouby a nechte ho krátce odpočinout, než ho nakrájíte na porce. Podávat ho můžete se svěžím salátem z rukoly a polníčku.
Tip: Do vaječné směsi můžete nakrájet kousek slaniny či šunky a čerstvou petrželku.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.