Rychlý drobenkový koláč s jablky - postup přípravy
Pokud máte chuť na šťavnatý a křupaný dezert zároveň, vyzkoušejte tento drobenkový koláč s jablky. Jeho příprava je snadná a poměrně rychlá.
Na korpus
Na dokončení
Jablka oloupejte, zbavte je jádřinců a nastrouhejte je nahrubo. Přidejte k nim cukr, skořici a rozinky. Poté je nechte chvíli odpočinout, aby pustily šťávu.
Do mísy prosejte mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva. Přidejte studené máslo a rychle ho zpracujte rukama do podoby drobenky. Následně do ní vmíchejte zakysanou smetanu. Těsto by mělo mít stále podobu drobenky.
Formu o velikosti 20×30 cm vyložte pečicím papírem. Oddělte 1/3 drobenky na posypání a dejte ji stranou. Zbytek rovnoměrně vtlačte na dno formy a dobře ji uhlaďte.
Z jablek vymačkejte přebytečnou šťávu a náplň rovnoměrně rozetřete na těsto. Zbylou drobenku smíchejte s nasekanými mandlemi a rozprostřete ji na povrch koláče.
Koláč vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte ho přibližně 1 hodinu, dokud povrch není krásně zlatavý.
Upečený koláč vyjměte z trouby a nechte ho vychladnout. Poté ho posypte moučkovým cukrem, nakrájejte ho a servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней 2.0