Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý jablečný koláč s vanilkou a skořicí

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Rychlý jablečný koláč s vanilkou a skořicí - postup přípravy

Možná jste to nevěděli, ale pečení je účinný prostředek, jak zahnat stres z běžného života. V tu chvíli totiž můžete „vypnout“ a soustředit se pouze na váš pokrm a na to, jak se těšíte na výsledek. Schválně si to vyzkoušejte s tímto receptem na jablečný koláč.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do větší mísy dejte máslo, cukr, rozklepnutá vejce, prášek do pečiva, plnotučné mléko a mouku. Těsto ručně či v kuchyňském robotu hněťte, dokud nezíská homogenní konzistenci. Poté ho zabalte do potravinářské fólie a nechejte ho v lednici, dokud nepřipravíte jablečnou náplň.

2. KROK

Všechna jablka oloupejte a zbavte je jadřinců a stopek. Nakrájejte je na menší kousky a poté je nastrouhejte. Přidejte k nim třtinový a vanilkový cukr, skořici a důkladně směs promíchejte. Těsto vytáhněte z lednice a rozdělte ho na dvě poloviny. Pomoučněte si pracovní plochu a rozválejte první polovinu těsta.

3. KROK

Přemístěte jej na plech na pečení (42 x 33 cm) vyložený pečicím papírem a případně ho na něm dodatečně rozválejte, aby bylo rovnoměrně rozprostřeno. Naneste na něj náplň. Poté rozválejte druhou polovinu těsta a přeneste jej na ni. Svrchu těsto propíchejte vidličkou a dejte koláč do trouby předehřáté na 200 stupňů péct na 15 minut. Poté ho posypejte moučkovým cukrem a můžete podávat. Dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů