Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý kuřecí guláš s houbami

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 73 minut

Rychlý kuřecí guláš s houbami - postup přípravy

Rychlý kuřecí guláš je chutný, aromatický, výživný a snadný na přípravu. Pokrm je ideální volbou pro hlavní jídlo ve všední den, kdy vám nezbývá příliš času na vaření.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

K zahuštění

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a smažte je na rozpuštěném másle 5 minut. Poté maso zaprašte moukou a pokračujte ve smažení další 2 minuty. 

2. KROK

Mezitím oloupejte mrkev a nakrájejte ji na kolečka. Nadrobno nakrájejte cibuli a na plátky žampiony.

Tip: Pro rychlejší krájení zatlačte nožku žampionů směrem dovnitř. 

3. KROK

Do hrnce vlijte bílé víno a přidejte zeleninu a houby. Přilijte zeleninový vývar, ingredience zamíchejte a pokrm vařte 1  hodinu na středním plameni. 

Poznámka: Použijte tolik vývaru, aby bylo maso ponořené.

4. KROK

Trochu šťávy z hrnce vlijte do samostatné misky, kde ji smíchejte s citronovou šťávou, vaječným žloutkem, smetanou, solí a pepřem. Směs vmíchejte do guláše a pokračujte ve vaření ještě 5–6 minut. 

Poznámka: Po přidání mouky je nutné pokrm provařit, aby byl lépe stravitelný.

5. KROK

Rychlý kuřecí guláš odstavte z tepla, vmíchejte do něj nasekanou petrželku a podávejte ho s oblíbenou přílohou, jako jsou brambory, rýže nebo pečivo.

Tip: Petrželku můžete nahradit tymiánem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Jeden den recept

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů