Rychlý kuřecí guláš s houbami - postup přípravy
Rychlý kuřecí guláš je chutný, aromatický, výživný a snadný na přípravu. Pokrm je ideální volbou pro hlavní jídlo ve všední den, kdy vám nezbývá příliš času na vaření.
Základ
K zahuštění
Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a smažte je na rozpuštěném másle 5 minut. Poté maso zaprašte moukou a pokračujte ve smažení další 2 minuty.
Mezitím oloupejte mrkev a nakrájejte ji na kolečka. Nadrobno nakrájejte cibuli a na plátky žampiony.
Tip: Pro rychlejší krájení zatlačte nožku žampionů směrem dovnitř.
Do hrnce vlijte bílé víno a přidejte zeleninu a houby. Přilijte zeleninový vývar, ingredience zamíchejte a pokrm vařte 1 hodinu na středním plameni.
Poznámka: Použijte tolik vývaru, aby bylo maso ponořené.
Trochu šťávy z hrnce vlijte do samostatné misky, kde ji smíchejte s citronovou šťávou, vaječným žloutkem, smetanou, solí a pepřem. Směs vmíchejte do guláše a pokračujte ve vaření ještě 5–6 minut.
Poznámka: Po přidání mouky je nutné pokrm provařit, aby byl lépe stravitelný.
Rychlý kuřecí guláš odstavte z tepla, vmíchejte do něj nasekanou petrželku a podávejte ho s oblíbenou přílohou, jako jsou brambory, rýže nebo pečivo.
Tip: Petrželku můžete nahradit tymiánem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jeden den recept