Rychlý ředkvičkový salát s vařenými vejci - postup přípravy
Připravte si osvěžující svačinku nebo snadnou přílohu k masu v podobě rychlého ředkvičkového salátu s vejci. Je plný rozmanitých ingrediencí a je vhodný i pro dietáře.
Základ
Dresink
Salátové okurky nakrájejte na tenká kolečka, která smíchejte s kolečky ředkviček. Směs smíchejte se solí a nechte ji 10 minut odpočívat.
Poznámka: Díky soli zelenina zkřehne a pustí šťávu.
Ze zeleniny vymačkejte maximum šťávy a vložte ji do větší mísy, kde ji smíchejte s nakrájenou jarní cibulkou a vařenými vejci.
Poznámka: Vejce vařte v osolené vodě 10 minut. Díky soli z vejce nevyteče bílek, pokud by při vaření prasklo.
Nakonec do směsi přidejte dresink z majonézy, jogurtu, hořčice a nasekané petrželky s koprem, který ochuťte solí a pepřem.
Tip: Rychlý ředkvičkový salát podávejte samostatně nebo jako přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Elliina chutná kuchyně

