Rychlý zelný salát s červenou řepou - postup přípravy
Pokud máte doma kousek zelí a nevíte, jak ho zpracovat, vyzkoušejte tento zelný salát s červenou řepou. Servírovat ho můžete samostatně nebo jako přílohu k masům.
Ingredience
Hlávkové zelí nakrájejte na tenké proužky a poté ho posolte. Pečlivě ho rukou promačkejte a nechte ho chvíli odležet.
Červenou řepu a mrkev oloupejte. Následně je nastrouhejte na hrubém struhadle. Řepu přendejte do mísy, zakápněte ji olivovým olejem a promíchejte ji.
Následně do mísy přidejte nastrouhanou mrkev, červenou fazoly bez nálevu, cibuli nakrájenou na plátky, nasekanou petrželku a zelí. Poté vše pečlivě promíchejte.
Do mísy nalijte olivový olej, přidejte do něj sůl, pepř, šťávu z citronu a cukr. Následně vše velmi dobře promíchejte a zálivku nalijte do salátu.
Zelný salát velmi dobře promíchejte a můžete ho ihned servírovat. Podávat ho můžete s plátkem čerstvého chleba.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Przepisy od Katarzyny