Salám Junior z kuřecího masa a řepy - postup přípravy
Salám Junior je zdravější alternativa klasického salámu, plná jemné chuti a bílkovin. Můžete ho podávat s pečivem, přidat ho do salátů, na pizzu nebo do jiných pokrmů.
Ingredience
Kuřecí maso vložte do hrnce a zalijte ho studenou vodou, kterou přiveďte k varu. Poté maso přendejte do jiného hrnce s čistou vodou, do které přidejte cibuli, bobkový list, celý černý pepř a vývar vařte, pod pokličkou, 20–25 minut na mírném ohni.
Během vaření masa nastrouhejte oloupanou červenou řepu, z které vymačkejte maximum šťávy. Uvařené maso vyjměte z vývaru a nakrájejte ho na kousky.
Poznámka: K získání šťávy můžete použít plátýnko.
Do 350 ml vývaru vmíchejte želatinu, kterou nechte reagovat pár minut, dokud nenabobtná. Maso zatím ochuťte prolisovaným česnekem, solí, mletým černým pepřem a muškátovým oříškem.
Směs zalijte vývarem s želatinou a řepnou šťávou. Ingredience rozmixujte pomocí tyčového mixéru a směs vložte do plastové láhve, ve které ji zarovnejte. Následně láhev vložte na noc do lednice, ve které nechte směs ztuhnout.
Na druhý den láhev opatrně rozřízněte, vyjměte z ní salám Junior a servírujte ho s oblíbeným pečivem. Můžete ho také použít do těstovin, salátů, na pizzu nebo k přípravě jiných pokrmů.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 770 g salámu Junior.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ВКУСНО и ПОЛЕЗНО