Rybí salát ze šprotů s jarní cibulkou - postup přípravy
Milujete-li ryby, určitě nevynechejte možnost vyzkoušet tento recept na rybí salát ze šprotů s jarní cibulkou. Výhodou salátu je jeho velmi rychlá příprava, která vám nezabere ani půl hodiny.
Ingredience
Do hrnce vlijte vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Vložte do ní vejce a vařte je po dobu 10 minut. Po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
Šproty vyndejte z konzervy a vložte je do mísy, kde je vidličkou rozmačkejte. Jarní cibulku opláchněte vodou, nakrájejte ji nadrobno a přidejte ke šprotům. Na kostičky nakrájejte také salátovou okurku, kterou jste předtím omyli a vsypte ji do mísy.
Ke směsi se šproty přidejte uvařená vejce, hrášek, vše ochuťte pepřem a solí a zamíchejte společně s přidanou majonézou.
Poznámka: Hotový salát servírujte s oblíbeným pečivem. Salát můžete ozdobit také čerstvým koprem.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусные советы