Sekaná plněná ricottou, sušenými rajčaty a olivami - postup přípravy
Pokud se chystáte někam cestovat a nevíte, co byste si měli nachystat na svačinu, mnohdy častou odpovědí bývá sekaná. Ta se totiž jen tak nezkazí a může vám sloužit do doby, dokud nedorazíte na místo. Tato konkrétní se ovšem hodí k mnohem více příležitostem.
Sekaná
Na potření
Příloha
Do větší mísy přemístěte mleté maso dle vašeho výběru. Rozklepněte k němu vejce, osolte jej a opepřete. Poté přidejte strouhanku, nadrobno nakrájenou petrželku a ručně promíchejte. Poté se můžete vrhnout na přípravu náplně. Černé olivy nakrájejte na drobné plátky, totéž proveďte se sušenými rajčaty. Do mísy dejte ricottu, olivy s rajčaty, sůl, mletou sladkou papriku a důkladně promíchejte.
Na větší tác položte pečicí papír a pomažte jej olivovým olejem. Rozprostřete na něj mleté maso do tvaru obdélníku. Do jeho středu dejte plátky sýra, rozmístěte náplň a pomocí pečicího papíru maso sviňte do rolády. Nakonec ji do něj zabalte a poté takto přemístěte na plech, jenž bude také vyložen pečicím papírem.
Brambory pokrájejte na poloviny (větší kusy na čtvrtiny) a přemístěte na plech. Osolte je, lehce polijte olivovým olejem, přidejte i rozmarýn a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na cca 40 minut. Těsně ke konci připravte marinádu na potření sekané.
Do menší mističky dejte med, mletou sladkou papriku, olivový olej a mletý černý pepř. Důkladně promíchejte vidličkou. Jakmile vytáhnete sekanou z trouby, rozbalte ji z pečicího papíru a důkladně potřete marinádou po jejím povrchu. Troubu přenastavte na 200 stupňů a nechte sekanou dopéct dalších cca 10 minut. Poté můžete podávat. Dobrou chuť!