Sekaná roláda se šunkou, sýrem a barbecue omáčkou - postup přípravy
Ze školní jídelny známe jen sekanou plněnou vajíčkem, a navíc nevalné chuti, které dominuje česnek. Nic proti této variantě, někteří ji měli rádi. Pokud byste ale přeci jenom rádi ochutnali něco zajímavějšího, máme pro vás hozenou rukavici. Je to sekaná pečeně, která je ale na rozdíl od té klasické plněná šunkou a sýrem a přelitá báječnou barbecue omáčkou.
Sekaná
Náplň
Na potření
Do hluboké misky vložte mleté kuřecí a míchané maso, přidejte 20 mililitrů rostlinného oleje. Oloupejte cibuli a nasekejte ji na jemné kostičky, které přidejte do mísy s masem. Přisypejte také strouhanku, mletý černý pepř, sůl, sušenou bazalku a jemně nasekané petrželové listy. Nakonec přidejte také majonézu a všechny ingredience velmi dobře promíchejte, abyste vytvořili jednolitou konzistentní směs.
Připravte si obdélník z hliníkové fólie o délce a šířce plechu na pečení. Pokropte ji trochou rostlinného oleje a silikonovým štětcem jej rozetřete po celém povrchu. Do středu alobalu vyklopte připravené maso, které rozprostřete po celé ploše hliníkového obdélníku tak, abyste ale nechali alespoň 2 centimetry volného místa po okrajích.
Nakrájejte šunku na kostičky a tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Obě přísady pak smíchejte ve velké míse. Toto směs pak vyklopte na masový obdélník a rovnoměrně ji rozprostřete po celém jeho povrchu. S pomocí volných okrajů stočte maso do pevné rolády, kterou zabalte do alobalového obdélníku. Vložte jej do pekáčku a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C po dobu 50 minut.
Hotovou roládu rozbalte z fólie, potřete její povrch barbecue omáčkou a vraťte zpátky do trouby dopéct na 180 °C po dobu 10 minut, aby na povrchu zezlátla. Hotovou sekanou roládu naporcujte na plátky a podávejte s vařeným či pečeným bramborem a čerstvou zeleninou.