Selská omeleta s klobásou a česnekem - postup přípravy
Selská omeleta s klobásou je inspirována španělským receptem, který je plný chuťově výrazných ingrediencí. Máte-li chuť na rychlé, teplé jídlo, pusťte se do přípravy.
Ingredience
Brambory oloupejte a nakrájejte je na tenká půlkolečka, která vložte do vroucí vody a vařte je 3–5 minut. Následně brambory sceďte a oloupanou cibuli nakrájejte na tenké proužky.
Oloupané stroužky česneku nakrájejte nadrobno a dejte je smažit do pánve, vhodné do trouby, s rozpáleným olejem. K česneku přidejte cibuli, ingredience zamíchejte a smažte 2 minuty.
Zatím nakrájejte chorizo klobásu na kolečka, která přidejte do pánve k cibuli. Ingredience promíchejte a smažte je na středním plameni 5 minut. Do směsi přidejte mletou sladkou papriku a smažte další minutu.
Poznámka: Papriku nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkla.
V misce vyšlehejte vejce s mlékem a pepřem a do pánve vsypte nakrájené brambory, které osolte a smažte 1 minutu. Následně směsí s vejci zalijte obsah pánve a pokrm pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 8–10 minut.
Poznámka: Doba pečení závisí na výkonnosti vaší trouby. Důležité je, aby vaječná směs zezlátla.
Zatímco se omeleta peče, omyjte a nasekejte nadrobno pažitku, kterou pokrm po upečení posypte.
Poznámka: Selskou omeletu s klobásou podávejte nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Essen Rezepte