Skotská vejce - postup přípravy
Přinášíme vám další z řady zajímavých (nejen) velikonočních předkrmů, které ozdobí váš sváteční stůl a hostům doslova vytřou zrak. Velmi pohledná skotská vejce nejsou nic jiného, než vajíčka vařená natvrdo a pečená v krustě z mletého masa. Rozkrájená na půlky, čtvrtky či kolečka vypadají velmi dekorativně. Jsou přitom velmi chutná i snadná na výrobu. Určitě je vyzkoušejte, budou se vám líbit.
Ingredience
Další
Šest vajíček vařte 10 minut ve vodě s trochou soli a octa (to pomůže, aby se při vaření nerozbila). Poté vodu slijte, lehce naťukněte skořápku a ponořte vajíčka do ledové vody, aby zchladla a snadno se loupala.
Mleté maso rozmělněte do misky a prolisujte k němu jeden nebo dva očištěné stroužky česneku. Podle chuti osolte a opepřete. Vyklepněte k němu jedno vajíčko a vše dobře promíchejte do homogenní směsi.
Z mletého masa odebírejte kousky o velikosti dlaně. Každý z nich roztáhněte na placku. Vezměte uvařené vajíčko, obalte ho v hladké mouce, položte ho doprostřed masové placky a uzavřete ho do ní jako do balíčku. Spoje dobře uhlaďte, aby se vejce nerozbalovala.
Druhé vajíčko vyklepněte do talíře a smíchejte ho s hladkou moukou na husté těstíčko. Podle potřeby jej můžete naředit mlékem nebo pivem. V těstíčku obalte každou kuličku s vejcem uvnitř a nakonec ji obalte ve strouhance.