Slaninové rolky se smetanovou náplní s vajíčkem a okurkou - postup přípravy
Připravte jich raději více, velmi rychle totiž mizí ze stolu! Nekonečně voňavé a chutné slaninové roládky jsou plněné smetanovou náplní s vejci a okurkou a nadchnou úplně každého, kdo je ochutná. Pokud si proto chcete šplhnout u šéfa či kolegů, připravte jim tuhle dobrotu a už navždy vás budou zbožňovat.
Ingredience
Připravte si roli alobalu, ze kterého připravíte formu na roládky. Odřízněte 40 centimetrů alobalu, přeložte ho podélně na poloviny a pak ještě jednou. Tím vám vznikne pruh o šířce 10 centimetrů. Stočte tento pruh do roličky, ale ne příliš pevně. Měli byste získat válečky o průměru kolem 1,5 centimetru (pokud máte doma originální formy na trubičky, pak tento krok samozřejmě můžete přeskočit). Celkem by jich mělo vzniknout 12 kusů.
Plátky slaniny obalte kolem alobalových válečků a vyskládejte je vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Vložte je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte slaninu po dobu 8 až 10 minut, aby na povrchu krásně zezlátla a válečky držely pohromadě.
Vajíčka uvařte na tvrdo (asi 10 minut ve vroucí vodě) a nastrouhejte je na jemném struhadle do hluboké misky. Přidejte k nim trochu soli a okurky nastrouhané na hrubém struhadle. Kopr opláchněte pod proudem vody, osušte ho papírovými utěrkami a odstraňte velmi tuhé stonky. Lístky pak nasekejte na jemné kousky, které přihoďte do mísy s okurkami a vejci. Přidejte prolisovaný česnek a dvě polévkové lžíce smetany či majonézy a všechno důkladně promíchejte.
(Tip: Pokud se vám zdá, že je okurka příliš vodnatá, poté, co ji nastrouháte, ji posypejte solí, promíchejte a nechte chvilku vedle sát. Poté, co pustí šťávu, je vymačkejte přes sítko nebo v bavlněné utěrce a až poté je přidejte do směsi.)