Slaninové šneky s parmazánem a česnekovým dipem - postup přípravy
Z listového těsta lze velice jednoduše upéci křupavé slaninové šneky plněné sýrem, rajčatovou omáčkou a cibulkou. Vynikající je k nim česnekový dip.
Na šneky
Na dip
Rozválejte si plát listového těsta nebo použijte již rozválené. Namažte na něj rajčatovou omáčku, poté na něj vyskládejte slaninu a nasypejte strouhaný parmazán a na jemno nasekanou jarní cibulku. Vše osolte, opepřete, můžete přidat trochu sladké papriky a plát zarolujte.
Nakrájejte roládu na asi 5 centimetrů dlouhé kusy a naskládejte je na stojato do vymazané pečicí formy. Rozšlehejte vejce a vršek šneků jím potřete. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte šneky 45 minut.
Ke šnekům si můžete udělat česnekový dip. Oloupejte česnek, dejte ho do mixéru a rozmixujte. Pak přidejte olivový olej, citronovou šťávu a sůl. Vše ještě rozmixujte na jemnou směs. Hotové šneky namáčejte v dipu.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.