Smažená cibulová květina se sýrovým dipem - postup přípravy
Smažená cibulová květina je rychlá pochoutka, která chutná lépe než chipsy. Pokrm se sýrovým dipem vás nevyjde draho a můžete ho podávat jako pohoštění na Silvestra.
Základ
Dip
Z cibule odkrojte horní a spodní část a oloupejte ji. Každou cibuli postavte na kulatou formičku a nakrojte ji několikrát do kříže tak, abyste ji rozdělili na 16 kousků.
Poznámka: Cibuli nerozkrojte úplně. Spodní část musí držet pohromadě, aby mohl vzniknout tvar květu. Pokud si nejste řezáním jistí, podívejte se na postup níže ve videu.
Cibule ponořte na 1 hodinu do vody a mezitím připravte směs na obalování. V míse smíchejte mouku se solí, pepřem, sušeným česnekem a chilli v prášku. V jiné misce smíchejte vejce s mlékem, cibule vyjměte z vody a začněte s obalováním.
Každou cibuli obalte v suché směsi a následně ji ponořte do směsi s vajíčkem a znovu ji obalte ve směsi suchých ingrediencí. Postup opakujte také u zbylých dvou cibulí.
Cibule následně smažte na pánvi s rozpáleným olejem, dozlatova.
Poznámka: Smažení jedné cibule potrvá přibližně 5 minut. Během smažení ji několikrát obraťte.
Smažené cibulové květiny odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Poté připravte rychlý sýrový dip.
V pánvi rozpusťte máslo, které smíchejte s moukou, chilli v prášku a mlékem. Přidejte Čedar a ingredience dobře promíchejte. Poté, co se sýr rozpustí, přidejte trochu chilli omáčky a hotový dip servírujte k usmaženým cibulovým květinám.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Delmira Cooking