Smažené chlebové kapsy plněné bramborami a sýrem - postup přípravy
Jednoduchým způsobem můžete z toastového chleba udělat základ pro kapsy naplněné bramborovou směsí a sýrem. Díky osmažení na pánvi se sýr krásně rozteče a vznikne skvělé pohoštění jen tak k filmu nebo i pro návštěvy.
Ingredience
Rozkrájejte brambory na menší kusy a dejte je vařit, dokud nebudou měkké. Pak slijte vodu a brambory propasírujte přes jemné síto do mísy. Můžete k nim přidat pepř, ale pokud nechcete, nemusíte. Mezitím si nastrouhejte mozzarellu na hrubém struhadle, případně použijte už kupovanou strouhanou.
Z plátků toastového chleba okrájejte kůrky. Válečkem pak chléb rozválejte natenko. Doprostřed naneste trochu bramborové hmoty, dejte na ni trochu sýru a ten přikryjte trochou bramborové hmoty. Pak přeložte chléb do tvaru trojúhelníku, zarovnejte jeho okraje nožem a ty pak vidličkou přitlačte k sobě.
Rozšlehejte vejce a připravené kapsy do něj namočte ze všech stran. Poté je obalte ve strouhance. Dejte na pánev dostatek oleje, rozpalte ho a kapsy na něm usmažte dozlatova.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.