Smažené kuřecí řízečky à la KFC - postup přípravy
Šťavnaté maso v křupavé strouhance je snem každého milovníka kuřecího masa. Obvykle pro smažené kuře zamíříme do KFC, ale můžete si ho snadno připravit i doma. Potřebujete k tomu jen spolehlivý recept.
Ingredience
Do hluboké mísy rozklepněte jedno vejce. Přilijte k němu mléko a lžičku hořčice. Díky hořčici bude kuřecí maso nádherně měkké a křehké. Metličkou vše vyšlehejte, dokud nezískáte dokonale hladkou směs. Poté přidejte mouku, kukuřičný škrob, mletý černý pepř, zázvor, česnek, sůl, kari a sladkou papriku. Metličkou vše znovu promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
Můžete přidávat mléko podle potřeby. Musíte získat jednoznačně naprosto hladké, tekuté a husté těsto. Můžete provést i test lžičky. Omáčka se na lžíci musí udržet, a když přejedete po zadní straně prstem, musí tam zůstat čistá čára. Jakmile budete mít omáčku hotovou, ponořte do ní veškeré kuřecí maso, které chcete připravit.
Maso musí být omyté a očištěné. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte odpočívat 3 hodiny. Do další hluboké mísy si připravte ochucenou mouku. Vložte 400 gramů mouky, oregano, česnek, zázvor, mletý černý pepř podle chuti a vše důkladně promíchejte. Stejně jako maso, i mouka se potřebuje ochutit. Proto ji nechte odpočívat stejně dlouho jako maso.
Nakonec maso obalené v těstíčku vložte do mouky, zpět do těsta a znovu do mouky. Poté bude připravené ke smažení. Na smažení si připravte hlubokou pánev a nalijte do ní velké množství oleje, aby bylo maso zcela ponořené. Rozpalte olej a smažte kuřecí řízečky, dokud nebudou hotové. Poté je nechte okapat na papírových ubrouscích. Přílohu zvolte podle svých preferencí a nezapomeňte na zeleninu!