Smažené taštičky s bramborovo-špenátovou náplní - postup přípravy
Jestliže váháte, jakou dobrotu tentokrát naservírovat k večeři, inspirujte se slanými taštičkami z nekynutého těsta z pouhých čtyř ingrediencí. Plněné bramborovo-špenátovou směsí jsou fantastické, můžete však popustit uzdu své fantazie a přizpůsobit si ji dle vašich představ či zásob v lednici.
Na těsto
Na náplň
Nakrájejte brambory na kostičky. V hrnci rozpalte trochu oleje, přidejte brambory, promíchejte je a nechte je 5 minut smažit na středním plameni. Pak přidejte nakrájenou cibuli a pod poklici za občasného míchání smažte do změknutí.
Jakmile cibulka změkne, přidejte zelené listy špenátu, případně koriandru nebo nasekanou jarní cibulku. Podle chuti vše osolte a opepřete, zlehka zarestujte a nechte vychladnout.
V míse si smíchejte mouku a sůl. Následně přilijte horkou vodu a olej a zpracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte 15 minut odpočnout. Těsto poté rozdělte na 2 části. Z jednoho vyválejte obdélníkovou placku a naznačte na ní čtverce o hraně 6 až 8 centimetrů, velikost je na vás.
Doprostřed každého čtverečku dejte trochu náplně. Pak druhou polovinu těsta rozválejte na stejně velkou placku, s níž tu první s náplněmi přikryjte. Těsto dále mezi náplněmi spojte a pak rozkrájejte kolečkem na pizzu na čtvercové taštičky. Na pánev dejte rozpálit dostatek oleje a taštičky na něm poté usmažte z obou stran dozlatova.