Snadný a rychlý jablkový koláč s pudinkovým krémem - postup přípravy
Receptů na podzimní koláče s jablky je nepřeberné množství. My vám dnes představíme jeden z těch jednodušších, zato však chutnějších a vláčnějších, jehož každé sousto se promění v jedinečný chuťový požitek. Je nenáročný na suroviny a připravit ho zvládne i začátečník. Tak směle do toho!
Těsto
Krém
Do hluboké misky vyklepněte tři vajíčka, přidejte k nim cukr a metličkou je šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak za stálého šlehání přilijte mléko a přes jemné sítko prosejte hladkou mouku. Přisypejte lžičku prášku do pečiva a vanilkového cukru a metličkou pokračujte dále ve šlehání, dokud nezískáte polotekuté, krémové těsto.
Do rendlíku vyklepněte dvě vajíčka, přidejte k nim cukr, kukuřičný škrob a vanilkový cukr a metličkou opět vyšlehejte dohladka. Přilijte mléko, zašlehejte do směsi, postavte rendlík na kamna a na mírném ohni směs za stálého míchání přiveďte k varu. Pokračujte ve vaření, dokud směs nezhoustne do konzistence hustého pudinku. Pak jej odstavte z kamen.
Oloupejte tři jablka, zbavte je jadřinců a dužninu nakrájejte na malé kostky. Vložte je do misky a zalijte připraveným těstem. Důkladně vše promíchejte, vlijte jablečnou směs do plechu vyloženého pečicím papírem a rozprostřete ji po celé ploše plechu. Pudinkový krém naplňte do zdobicího sáčku a vytvořte na povrchu budoucího koláče pudinkovou mřížku.
Hotový koláč vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte ho po dobu 30 minut. Když je hotový, nechte ho vychladnout, povrch přes sítko zasypejte moučkovým cukrem, nakrájejte ho na porce a podávejte spolu se šálkem voňavého čaje nebo kávy.