Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sušená rajčata v oleji s česnekem

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 130 minut

Sušená rajčata v oleji s česnekem - postup přípravy

Sušená rajčata v oleji dodají šmrnc vašim salátům, těstovinám, předkrmům i hlavním jídlům. Připravte si pokrm s intenzivní chutí podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cherry rajčata rozkrojte na poloviny a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Následně je osolte, ochuťte tymiánem, bazalkou a pečte je v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 60 minut. 

Poznámka: K rajčatům můžete přidat i sušený rozmarýn. 

2. KROK

Po této době snižte teplotu na 125 °C a rajčata pečte dalších 70 minut. Po usušení nechte rajčata volně vychladnout. 

Poznámka: Troubu během pečení občas otevřete, aby z ní vyšla pára. 

3. KROK

Česnek oloupejte, nakrájejte na kousky a smíchejte ho s rajčaty, kterými naplňte sterilizovanou sklenici. Rajčata zalijte olivovým olejem tak, aby byla zcela ponořená a sklenici pevně uzavřete víčkem. 

Poznámka: Sušená rajčata v oleji skladujte v lednici a spotřebujte je do 14 dnů.  

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů