Švestkové bramborové knedlíky se skořicovou smaženou strouhankou - postup přípravy
Klasické švestkové knedlíky nemusíte dělat jen z kynutého těsta. Lze je připravit i z bramborového a servírovat s křupavou skořicovou strouhankou a máslem.
Na knedlíky
Na strouhanku
Uvařte brambory ve slupce do měkka a po vychladnutí je oloupejte a prolisujte nebo na jemném struhadle nastrouhejte do mísy. Přidejte mouku, vejce, sůl a vypracujte hladké těsto. Dejte ho na vál, uválejte placku asi půl centimetru silnou a vykrájejte z ní větší kolečka. Doprostřed vložte kompotovanou švestku a zabalte.
Dejte na sporák větší hrnec s vodou a 3 lžičkami soli. Až voda začne vřít, vhoďte do ní připravené knedlíky. Když začnou plavat, vařte je ještě 5 minut a poté vyndejte.
Na pánvi si rozpusťte máslo a dejte na něj smažit strouhanku. Po chvíli přidejte moučkový a vanilkový cukr a krátce vše prosmahněte. Poté přisypejte mletou skořici a promíchejte. Hotové knedlíky dejte na pánev ke směsi a obalte je v ní. Poté je servírujte s trochou strouhanky na vrchu a přelité rozpuštěným máslem.