Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Švestkový drobenkový koláč s vanilkou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 53 minut

Švestkový drobenkový koláč s vanilkou - postup přípravy

Připravte si křehký švestkový drobenkový koláč podle tradičního receptu. Dezert je jedinečnou kombinací jemného těsta a šťavnatého ovoce, které mu dodává vláčnost.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Drobenka

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s klasickým cukrem, vanilkovým cukrem, špetkou soli a rozpuštěným máslem do pěny. Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva a vmíchejte ji do vaječné směsi, společně s mlékem, které do směsi vlijte nadvakrát.

2. KROK

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte a přidejte ji do těsta po částech.

3. KROK

Švestky umyjte, vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky. Ovoce smíchejte s cukrem, vanilkovým cukrem, višňovým likérem a špetkou skořice.  

4. KROK

Těsto vlijte do dortového ráfku vyloženého pečicím papírem, pokryjte ho švestkami a posypte drobenkou. Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45–50 minut.

Poznámka: Drobenku připravíte smícháním cukru, mouky a změklého másla.

5. KROK

Švestkový drobenkový koláč vyjměte z dortového ráfku, nechte ho volně vychladnout a servírujte ho nakrájený na kousky. 

Tip: Každou porci posypte moučkovým cukrem. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Lecker mit Natali

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů