Švestkový drobenkový koláč s vanilkou - postup přípravy
Připravte si křehký švestkový drobenkový koláč podle tradičního receptu. Dezert je jedinečnou kombinací jemného těsta a šťavnatého ovoce, které mu dodává vláčnost.
Těsto
Náplň
Drobenka
Na posypání
Vejce vyšlehejte s klasickým cukrem, vanilkovým cukrem, špetkou soli a rozpuštěným máslem do pěny. Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva a vmíchejte ji do vaječné směsi, společně s mlékem, které do směsi vlijte nadvakrát.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte a přidejte ji do těsta po částech.
Švestky umyjte, vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky. Ovoce smíchejte s cukrem, vanilkovým cukrem, višňovým likérem a špetkou skořice.
Těsto vlijte do dortového ráfku vyloženého pečicím papírem, pokryjte ho švestkami a posypte drobenkou. Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45–50 minut.
Poznámka: Drobenku připravíte smícháním cukru, mouky a změklého másla.
Švestkový drobenkový koláč vyjměte z dortového ráfku, nechte ho volně vychladnout a servírujte ho nakrájený na kousky.
Tip: Každou porci posypte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker mit Natali