Sýrové trojúhelníky na pánvi - postup přípravy
Vajíčková snídaně je to nejvýživnější, co můžete svému tělu dopřát. Neustálá volská oka, míchanice nebo omelety už jsou ale pěkně ohrané, a tak by bylo záhodno svůj ranní jídelníček trochu oživit. Co takhle osmahlá sýrová variace? Dodá vašemu tělu spoustu bílkovin a navíc vám rozjasní ráno, protože kdo by nechtěl začít den krásně opečeným táhnoucím se sýrem? Že nevíte, o čem je řeč? Tak se pojďte podívat.
Ingredience
Do hluboké mísy nastrouhejte sýr feta a čedar. Rozklepněte k nim dvě vajíčka, přilijte mléko a přidejte jemně nasekanou zelenou petrželovou nať. Ještě osolte, opepřete a přidejte i trochu červené papriky a všechny ingredience dobře promíchejte.
Postupně přidejte mouku a elektrickým hnětačem či ručně zpracujte na pevné a nelepivé těsto. To pak rozdělte na dvě stejně velké části a z každé vytvarujte bochánek. Vyhoďte ho na lehce pomoučněnou pracovní desku a vyválejte kulatou placku tlustou asi 2 centimetry.
Pomocí kráječe na pizzu nebo jiným vhodným nástrojem pak kulatou placku rozdělte na osm stejných dílů ve tvaru trojúhelníčku.
Připravte si vhodně velkou pánev s větším množstvím rostlinného oleje, který rozpalte na kamnech a smažte trojúhelníčky po obou stranách, dokud nezezlátnou. Osmažené trojúhelníky pak skládejte na talíř vyložený papírovými ubrousky, které odsají přebytečný olej od smažení.
Pochoutku položte na talíř a podávejte ochucenou trochou smetany nebo kečupu.
Uvedené množství je vhodné pro dva hladové strávníky. Pokud máte hlad menší, nebo vaříte jen pro sebe, upravte si množství podle svých možností. A pamatujte, sýrové trojúhelníky chutnají nejlépe čerstvé, dokud se sýr krásně táhne.
Přejeme vám krásné ráno a dobrou chuť.