Sýry v bramboráku - postup přípravy
Když bramborák použijete jako obal pro další chutné suroviny, vzniknou nebeské dobroty. Paní Romana Staňová se svým manželem nedají dopustit na v bramboráku zapečené sýry.
Ingredience
K naplnění
Brambory nastrouhejte a vymačkejte z nich co nejlépe veškerou šťávu. Přidejte k nim vejce, hladkou mouku, sůl, prolisovaný česnek, trochu pepře, majoránky a hladkou mouku. Zadělejte hladké těsto.
Připravte si k ruce zvolené sýry, případně plátek uzeného masa nebo jiné přísady, které máte rádi. V pánvi rozehřejte vrstvu rostlinného oleje nebo sádla, odeberte naběračkou trochu bramborového těsta a v pánvi z něho zformujte placku. Osmažte ji po obou stranách dozlatova a vyjměte ji z pánve.
Na pánev vložte druhou naběračku těsta. Po otočení na osmaženou vrchní stranu poskládejte sýry, případně plátek uzeného a přiklopte jej první osmaženou plackou. Důkladně ji přimáčkněte a nechte chvíli smažit, dokud nebude bramborák ze spodní strany zlatavý.
Podle potřeby postup opakujte s dalšími sýry na další porci. Nejlepší je bramborák čerstvý, proto si zbytek těsta uložte do lednice a v případě potřeby vždy připravte nový.
Po dosmažení bramborák ihned podávejte spolu s čerstvou či nakládanou zeleninovou oblohou a posypaný jemně nasekanými libovolnými bylinkami.