Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tinktura z medvědího česneku

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 3 minuty
čas vaření Vaření: 10 minut

Tinktura z medvědího česneku - postup přípravy

Připravte si domácí výluh z listů medvědího česneku, který vám může pomoci od bolesti a dalších zdravotních problémů. Postup přípravy je super jednoduchý, a tak můžete mít přírodní lék stále po ruce.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Medvědí česnek omyjte a nasekejte na větší kusy, které následně vložte do sterilizované sklenice. 

Poznámka: Sklenici je nutné vysterilizovat, abyste předešli rozmnožování bakterií v tinktuře. Povařte ji 10 minut.

2. KROK

Do sklenice nalijte ovocnou pálenku s maximálním obsahem alkoholu 40 % a listy uvnitř pomocí brčka utlačte směrem ke dnu. 

3. KROK

Sklenici uzavřete víčkem a nechte ji stát 15 dní na teplém místě. Poté obsah sceďte a uložte do lednice. 

Poznámka: Občas sklenici protřepte. 

4. KROK

Účinky

Tinktura z medvědího česneku pomáhá odstranit bolest hlavy, nespavost, regulovat tlak a usnadňuje dýchání. Působí také antibakteriálně a napomáhá rychlejšímu hojení ran.

Užívání

Užívejte 1 lžíci tinktury každé ráno a večer.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Domaći Kuhar

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů