Tříbarevné nepečené řezy s čokoládou - postup přípravy
Tříbarevné nepečené řezy jsou ideálním dezertem ve chvíli, kdy vám nefunguje trouba, nebo jen prostě nemáte chuť cokoliv péct. Jsou velmi rychle hotové a chutnají báječně.
Ingredience
Připravte si plech o rozměrech zhruba 35×25 centimetrů a na jeho dno vyskládejte křehké sušenky. Ideální jsou ploché sušenky, jako jsou Bebe rodinné či jim podobné.
Do hrnce nalijte mléko, přidejte máslo a cukr a začněte zahřívat, dokud se obojí v mléce nerozpustí. Pak přisypejte krupici a za stálého míchání vařte, dokud kaše nezhoustne.
Pak do ní vmíchejte med a vypněte sporák. Horkou kaši naneste na plech na rozložené sušenky a pravidelně ji rozprostřete. Na směs dejte další vrstvu sušenek.
Do rendlíku nalijte smetanu a do ní rozlámejte čokoládu na vaření. Zahřívejte a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí, a ještě horkou polevu nalijte na vrstvu sušenek.
Nechte dezert vychladnout a pak ho vložte ztuhnout na několik hodin do lednice. Na závěr ho nakrájejte na porce, ideálně podél okrajů sušenek, a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Pun kufer recepti