Tulipány z vařených vajec s lahodnou náplní - postup přípravy
Pokud vám zbyla po Velikonocích z výslužky nějaká vejce, udělejte z nich tulipány podle receptu paní Gabriely Bočkové. Pokrm můžete podávat ke snídani nebo jako předkrm.
Ingredience
Vejce vařte v osolené vodě po dobu 10 minut, poté je nechte vychladnout a oloupejte je.
Poznámka: Vejce obsahují sůl, která se z nich vyvaří. Tomu zabráníte osolením vody. Vejce jsou pak chutnější a výživnější.
Z vajec opatrně vyndejte žloutky a bílky odložte bokem pro pozdější použití. Žloutky smíchejte v míse s majonézou, hořčicí, solí a pepřem a směs vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí, pomocí kterého naplňte vaječné bílky.
Tip: Plněné vaječné tulipány podávejte s jarní cibulkou, která připomíná stonek.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.