Turecká zeleninová polévka s hovězím masem - postup přípravy
Připravte si polévku podle klasického receptu pravého tureckého kuchaře. Polévka je plná zeleniny, hub a masa, které se rozpadá v ústech. Tento pokrm vás postaví na nohy při nemoci a vysvobodí vás, pokud trpíte kocovinou.
Ingredience
Maso nakrájejte na menší kousky a vložte ho do hrnce s rozpáleným olejem – smažte 2 minuty. Zatím nakrájejte nadrobno oloupanou cibuli, kterou přidejte do hrnce k masu. Ingredience zamíchejte a nakrájejte na kousky kuřecí maso, které rovněž přisypte k ingrediencím, které se smaží.
Nyní nakrájejte na drobné kousky omyté rajče a na kroužky oloupanou mrkev. Vše přidejte do hrnce, stejně jako nakrájené omyté žampiony.
Poznámka: Celý proces smažení potrvá 5–6 minut.
Do hrnce přidejte také nakrájené papriky smažte další minutu. Oloupejte a na kostičky nakrájejte brambory, které přimíchejte k zelenině a masu. K surovinám přidejte rajčatový protlak, bobkový list, sůl, pepř, zamíchejte a vše smažte 15 minut pod pokličkou.
Po této době do hrnce vlijte vodu, vše důkladně zamíchejte a přisypte těstoviny – polévku vařte dalších 15 minut. Mezitím, co se turecká zeleninová polévka vaří, nakrájejte na kousky omytou petrželku.
Tip: Hotovou polévku podávejte ozdobenou nakrájenými bylinkami, které jí dodají úžasné aroma.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé chutné