Vaječina s olomouckým tvarůžkem - postup přípravy
Míchaná vajíčka jsou neodmyslitelnou součástí ranních rituálů velké spousty lidí, často je ale připravujeme neustále stejně. Vyzkoušejte zajímavou obměnu s aromatickými olomouckými tvarůžky, šunkou a zeleninou podle receptu od paní Heleny Vítkové Zvonkové.
Ingredience
V pánvi rozehřejte trochu másla nebo rostlinného oleje. Cibuli nasekejte nadrobno a v tuku ji nechte osmahnout dorůžova. Přidejte na malé kostičky nakrájený plátek šunky a 2 vajíčka.
Balíček olomouckých syrečků nakrájejte na drobné kostičky. Vejce v pánvi trochu zasmahněte a přidejte do nich sýr. Nemusíte přidávat žádnou sůl, olomoucké syrečky jsou samy o sobě slané dost.
Směs promíchejte a nechte prohřívat, dokud se syrečky nerozpustí. Mezitím nasekejte nadrobno kousek rajčete a papriky, přidejte je do pánve a nechte chvilku prohřát. Hotovou vaječinu ihned podávejte, nejlépe posypanou čerstvou pažitkou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.